Mastering DIY Dog Grooming: A Complete Guide for Pet Owners

Apgūsti suņa mazgāšanu mājas apstākļos: padomu rokasgrāmata mājdzīvnieku īpašniekiem

Apgūt DIY suņu kopšanu: pilnīga rokasgrāmata mājdzīvnieku īpašniekiem

Daļa no mūsu suņu rutīnas ir regulāra kopšana, lai tie būtu veseli, laimīgi un izskatītos pēc iespējas labāk. Šajā rokasgrāmatā mēs izpētīsim veidus un padomus, kas saistīti ar suņu kopšanu mājās, nodrošinot pozitīvu pieredzi gan jums, gan jūsu mīļotajam mājdzīvniekam.

Foto: @coco.pomeranian.puppy

1. darbība: sagatavošanās panākumiem

Pirms iedziļināties kopšanas procesā, savāciet visus nepieciešamos materiālus. Tas ietver suņu šampūnu, jūsu suņa kažoka tipam piemērotas birstes, nagu knaibles, ausu tīrīšanas šķīdumu un dvieļus. Iekārtojiet ērtu telpu ar labu apgaismojumu, lai jūsu mājdzīvniekam būtu patīkama pieredze.

2. solis: izķemmējiet sapinkājumus un veco spalvu

Sāciet kopšanas sesiju ar suņa kažoka ķemmēšanu. Dažādām šķirnēm ir dažādi apmatojuma veidi, tāpēc izvēlieties ķemmi, kas atbilst jūsu suņa īpašajām vajadzībām. Regulāra kažoka kopšana un tīrīšana ne tikai noņem veco apmatojumu un novērš savelšanos, bet arī veicina ciešu saikni starp jums un jūsu mājdzīvnieku. Nesteidzieties, piedāvājot gardumus un uzslavas, lai radītu pozitīvu asociāciju ar kopšanu.

Foto: @ maruthefinkie

3. solis: mazgāšana ar cieto suņu šampūnu

Rūpīgai tīrīšanai izmantojiet augstas kvalitātes cieto suņu šampūnu. Rūpīgi samitriniet suņa kažoku, uzklājiet šampūnu un maigi ieputojiet. Cietie šampūni ir videi draudzīgi, rentabli un izgatavoti no dabīgām sastāvdaļām, nodrošinot drošu un patīkamu mazgāšanās pieredzi. Labi izskalojiet, pārliecinoties, ka šampūns nepaliek kažokā.

4. solis: nagu apgriešana

Nagu kopšana ir ļoti svarīga jūsu suņa komfortam un veselībai. Izmantojiet specializētas suņu nagu knaibles, lai apgrieztu nagu galus, izvairoties no ātrām darbībām un kustībām. Ja jūsu suns nav pieradis pie nagu griešanas, sāciet lēnām un apbalvojiet viņu par sadarbību. Regulāra apgriešana novērš diskomfortu un iespējamās traumas.

Foto @rollo.thedogo

5. darbība: maiga ausu tīrīšana

Uzturiet suņa ausu higiēnu, izmantojot veterinārārsta apstiprinātu ausu tīrīšanas šķīdumu. Viegli noslaukiet ārējo ausi ar tīru drānu vai vates tamponu. Esiet piesardzīgs, lai neko neievietotu auss kanālā. Šis solis ir ļoti svarīgs, lai novērstu jūsu mājdzīvnieka infekcijas un diskomfortu.

6. darbība: ķepas, spilventiņi un pēdējie pieskārieni

Pārbaudiet, vai suņa ķepu spilventiņos nav smilts gabaliņi, zāle vai kādi citi gruži. Ja spalva ir pa garu un ir nepieciešams, apgrieziet lieko. Pārbaudiet, vai suņa zobos un smaganās nav zobu problēmu pazīmes. Pabeidziet kopšanas sesiju ar pozitīvu apstiprinājumu, gardumiem un lielu samīļošanu.

Foto @pupedis.jrt

Atbildīga kopšanas prakse laimīgam mājdzīvniekam

Atcerieties, ka kopšana nav tikai estētika; tas ir galvenais jūsu suņa vispārējās labklājības aspekts. Regulāra kopšana novērš veselības problēmas, stiprina jūsu attiecības un nodrošina mājdzīvnieka komfortu. Vienmēr pieejiet kopšanai ar pacietību un pozitīvismu, apbalvojot savu suni par labu uzvedību visa procesa laikā.

Ievērojot šo soli pa solim sniegto ceļvedi un savā ikdienas darbā iekļaujot cietu suņu šampūnu, jūs ne tikai ietaupāt naudu, bet arī aktīvi piedalāties sava suņa kopšanā. Laimīgu kopšanu!

Atpakaļ uz emuāru